פותחים שמפניה – אבל לא רק! 5 משקאות אלכוהוליים שחייבים להיות בכל אירוע חגיגי

בין אם אתם עומדים בפני הפקת אירוע גדול ובין אם אתם מתכננים אירוע צנוע למשפחה ולחברים, אין ספק שהדבר החשוב ביותר לו אתם צריכים לדאוג, מלבד כיבוד טעים, הוא אלכוהול משובח. מרגישים אבודים ולא יודעים איזה סוגי אלכוהול להגיש באירוע הבא שלכם? אין שום סיבה לדאגה, משום שבמאמר זה ריכזנו עבורכם לא פחות מ-5 משקאות אלכוהוליים שישדרגו לכם את כל האירוע! הכינו דף ועט, וקדימה.

ויסקי סינגל מאלט

אחד המשקאות האלכוהוליים הנפוצים ביותר הוא ללא ספר הוויסקי, משקה חריף מזוקק המופק על ידי התססה כוהלית של דגנים, כמו לתת שעורה, חיטה או תירס. את הוויסקי נהוג להגיש במגוון דרכים, כאשר הנפוצה שבהן היא בכוס נמוכה או בכוס גלנקיירן יחד עם קוביית קרח. אם אתם בוחרים להגיש ויסקי באירוע שלכם, מומלץ להשקיע בהגשת ויסקי משובח כמו וויסקי סינגל מאלט העשוי מלתת שעורה בלבד. כמו כן, תוכלו גם להכין מגוון קוקטיילים עם הוויסקי, כמו קוקטייל 'מנהטן' וקוקטייל 'ויסקי סוואר'.

אפרול שפריץ

רוצים לארח בסטייל? בנוסף לאוכל המהודר שתגישו, הכינו קוקטייל אפרול שפריץ! אפרול שפריץ הוא קוקטייל פופולרי שמגיע אלינו מאיטליה, טעמו מתקתק וצבעו כתום בוהק. האפרול הוא אפריטיף שתוכלו לרכוש בכל חנות המוכרת מוצרי אלכוהול וניתן להכין ממנו את המשקה המדובר בקלות רבה. מדובר בשילוב של קאווה, אפרול וסודה, אותו תוכלו למזוג לתוך קנקן גדול במינונים המתאימים, ולהגישו עם פרוסות תפוז יפות ועסיסיות.

שמפניה

כולם יודעים שאין חגיגה בלי עוגה, אבל עבור חובבי האלכוהול שביניכם, אין חגיגה אמיתית בלי פתיחת בקבוק שמפניה מבעבע. שמפניה היא למעשה יין מבעבע המיוצר על ידי התססה שניה של יין, כאשר שמפניה קלאסית מפוקחת על ידי מועצת היין הבין-מקצועית של מחוז שמפאן שבצרפת. שמפניה מיוצרת לרוב מענבי שרדונה (יין לבן), אך ניתן למצוא גם שמפניות המיוצרות מעני פינו נואר או פינו מונייה (יין אדום), ונהוג להגיש את השמפניה בכוס מיוחדת המעוצבת בצורה שמונעת את בריחת הגזים ואת חימום היין המחזיקה את הכוס. מומלץ להגיש את השמפניה כשהיא קרירה – 7 מעלות צלזיוס היא הטמפרטורה האופטימלית לשתייה, ורצוי להגיש אותה באופן מסורתי בדלי מלא בקרח כדי לשמור על הטמפרטורה הקרירה של המשקה.

 

 

ערק

ככל הנראה, המשקה האלכוהולי החביב ביותר על הישראלים הוא הערק. ערק הוא משקה שמשתייך למשפחת משקאות האניס, והוא פופולרי במיוחד בארצות ערביות וים תיכוניות (בהן הוא גם מיוצר). את הערק ניתן לשתות כשהוא נקי או מעורבב, כאשר בישראל רבים אוהבים לערבב אותו יחד עם משקאות קלים כמו לימונדה, מיץ אשכוליות או מיץ אננס. לכן, כדאי שבאירוע שלכם יהיה לפחות בקבוק ערק אחד על השולחן, יחד עם מבחר מיצי פירות לבחירת האורחים שלכם, כך שכל אחד יוכל להכין לעצמו את הערבוב המועדף עבורו.

סנגרייה

סנגרייה הוא הקוקטייל המזוהה ביותר עם העיר ברצלונה שבספרד, ומדובר למעשה בקוקטייל יין שניתן להגיש חם או קר. את הסנגרייה תוכלו להכין בקלות רבה באמצעות יין אדום ומיץ תפוזים טרי (היחס המקובל הוא כוס יין אדום על כל חצי ליטר של מיץ תפוזים), ולתבל באמצעות סוכר, קינמון וכוכבי אניס. נוסף על כך, נהוג להוסיף למשקה קוביות קטנות של פירות כמו תפוזים, תפוחים או אגסים. אין ספק שמדובר בפתרון מצוין לאירוח, במיוחד מאחר שנהוג להכין את הסנגרייה בקנקן גדול אותו ניתן להגיש לאורחים יחד עם כוסות אישיות.

סיכום

לסיכום, חגיגה אמיתית אינה שלמה ללא אלכוהול, שעוזר לכולם להשתחרר וליהנות. אנחנו מקווים שהרשימה הזו תסייע לכם לקראת האירוע הבא שלכם, ועם זאת אנחנו ממליצים לכם להשתדל לשתות בזהירות ובמידה. תיהנו!