האם אפשר לתכנן אירוע משפחתי בהרכב של משפחה משולבת?

תכנון של אירוע משפחתי היא משימה לא פשוטה, אולם על אחת כמה וכמה כאשר מדובר בהפקה של אירוע המתרחש במסגרת של משפחה משולבת. בעידן שבו כל זוג שלישי מתגרש ורבים מחליטים לפתוח בפרק ב' עם ילדים ממערכת היחסים הקודמת, היכולת שלכם כבני זוג להכיל את המורכבות ואת ההתמודדות היא לא פשוטה ומאתגרת למדי.

אולם, חשוב לציין כבר עכשיו כי אפשר ואף רצוי לתכנן אירוע משפחתי בהרכב מלא – וזאת באמצעות מספר צעדים אותם נפרט במדריך הבא. אולם, לפני שנתחיל, בואו נבין קודם כל מה זה משפחה משולבת ומהם התאתגרים של ההרכב המשפחתי הזה בחיי היום יום, ובוודאי כאשר מתרחש אירוע.

משפחה משולבת – כל מה שרציתם לדעת רגע לפני האירוע

משפחה משולבת מסמלת משפחה אשר לאחד מבני הזוג או לשניהם יש ילדים מהנישואים הקודמים. אם עד לפני מספר שנים משפחה משולבת הייתה נדירה למדי בנוף, כיום עם אחוזי הגירושין הגבוהים כמו גם ילדים שנולדים ממערכות יחסים מחוץ לנישואין משפחות משולבות הפכו לחלק בלתי נפרד מהנוף הישראלי. ניהול של חיי משפחה מאוזנים הוא מורכב לכל הדעות אולם הוא מתעצם כאשר צריכים להתרגל לחיים החדשים. ילדים למשפחות משולבות לא פעם חשים שהם לא חלק מהמשפחה או נאלצים להתמודד עם חיים חדשים לחלוטין שגורמים למצוקה רגשית, בייחוד אם מתרחש אירוע פומבי כמו למשל אירוע משפחתי. באירוע משפחתי, התהליך הופך למורכב עוד יותר וזאת בשל הצורך של שני בני הזוג ליצור בעבור הילדים מערך תומך שאליו הם מרגישים שייכים. השייכות הוא פרמטר חשוב מאוד הן בעבור הילדים, אבל גם בעבורכם כהורים שרוצים להעניק לילדים משני הצדדים את התנאים הטובים ביותר למגורים ולאחווה משפחתית. לכן, האירוע המשפחתי המתקרב מהווה הזדמנות נהדרת ליצור חוויה משותפת ובלתי נשכחת באירוע, אולם בכדי שתוכלו לייצר בעבורם את החוויה הזו אתם זקוקים לסיוע וליווי.

כיצד לתכנן אירוע בהרכב של משפחה משולבת?

ראשית, בתכנון אירועים משפחתיים במקרה זה, רצוי להתייעץ עם אנשי מקצוע המתמחים בתחום של רווחת הילד. דרך אנשי מקצוע תוכלו לקבל מידע יקר ערך כמו גם כלים בהם תוכלו להיעזר לטובת הכנת הילדים לקראת האירוע וכן השלבים לחשיפה משותפת שעלולה להיות מביכה בעבור הילדים בהרכב החדש. בנוסף, רצוי מאוד לערב את הילדים בתהליך הפקת האירוע ולהסביר להם בדיוק מה עתיד להתרחש. ככל שהילדים ירגישו שהם מעורבים ואין נושא של "מעמדות" כך הם יוכלו להרגיש שייכות כמו גם מעורבות באירוע. ההכנה של הילדים צריכה להתבצע בהתאם לסוג האירוע. אם מדובר למשל בחתונה שלכם כבני זוג, האצילו תפקידים לילדים בדמות נשיאת הטבעות, פרחים ואפילו אפשרות לברכות שהם יכולים לשאת במעמד החופה. עם זאת, צריך לקחת בחשבון כי הילדים יכולים להביע התנגדות או אפילו ריחוק כתוצאה מעצם קיום האירוע ועל כן ליווי צמוד מצד פסיכולוג ילדים לצד גורמי החינוך כמו הגננת או המורה של הילד הם חשובים מאוד לטובת קבלת סיוע בתהליך, בייחוד אם הילדים מפגינים קושי או ריחוק.

לסיכום, אירוע משפחתי הוא אירוע מרגש ומלחיץ במקביל. כאשר מדובר במשפחה משולבת, העניינים עלולים להסתבך ואף להוביל לקושי ביניכם כבני זוג אבל גם בין הילדים. חשוב לשמור על קור רוח, להתייעץ עם מומחים להתפתחות הילד כמו גם לקרוא מידע באתרים מתמחים כמו אתר איך גדלת. אתרים אלו יכולים לתרום לא רק לידע שלכם לגבי ההתנהלות במשפחה משולבת אלא גם לטובת קבלת טיפים וכלים שאותם תוכלו ליישם לקראת האירוע ובוודאי לטובת ניהול חיי משפחה.