מה הקשר בין נחירות לחיי הזוגיות?

תופעת הנחירות הנפוצה אצל גברים ונשים בוגרים כאחד, היא בלי ספק אחת התופעות המעצבנות והמעיקות ביותר שיש והיא מפריעה כמובן במידה רבה לאדם שסובל ממנה. עם זאת, נראה כי כאשר מדובר על התופעה, מי שסובל ממנה הכי הרבה דווקא הוא לא האדם עצמו, אלא בן/בת הזוג שלו שצריכים לשמוע את הנחירות מדי לילה. זה אולי נשמע כמו נושא מצחיק או קליל, אבל תהיו בטוחים שזוגות שחווים את זה ממש לא מרגישים ככה. הנחירות עשויות להפריע למהלך הלילה התקין של זוגות בחיי השגרה והרבה פעמים זה משהו שפוגע למרבה הצער בזוגיות ובחיי הנישואין. מהי בכלל התופעה הזו? כיצד היא משפיעה על חיי הנישואין וזוגיות באופן כללי והאם יש דרך להתמודד עם הבעיה? הנה כל מה שחשוב לדעת בנושא.

מהן הנחירות ולמה זה קורה?

תופעה של נחירות עשויה לקרות מתוך מגוון סיבות שונות, כאשר במרבית המקרים מדובר על בעיה כרונית שחוזרת על עצמה ולא על עניין נקודתי וחד פעמי. הסיבות העיקריות לנחירות היא תנוחות שינה לא נכונות בגלל הצרת קני הנשימה ומעבר לא תקין של האוויר לריאות, נפוץ במיוחד בעת שינה על הגב, בעיות באף בגין אלרגיה, צינון או בעיות מבניות במערכת הנשימה, עודף משקל וחולשה של השרירים הן סיבות נפוצות גם כן וככל שמתבגרים באופן כללי כך עולה הסיכוי לסבול מנחירות כאשר התופעה עשויה להחמיר גם אצל מעשנים ומי שצורך אלכוהול בכמות גבוהה יחסית. בואו ננסה להבין איך זה משפיע על זוגות רבים ברחבי העולם ולאחר מכן ננסה להבין מה אפשר לעשות כדי להתמודד עם נחירות, ואת הטיפולים השונים בנוגע לכך.

אי אפשר לישון כמו שצריך

בואו נגיד את האמת – השינה היא חלק מהותי וחשוב בכל מערכת יחסים זוגית. זוגות אוהבים להתכרבל יחד, להירגע ולהירדם חבוקים אחרי יום ארוך ומפרך וזוהי הדרך הנפלאה ביותר להטעין מצברים יחד. כאשר אחד מבני הזוג נוחר, הרבה פעמים הצד השני פשוט לא מצליח להירדם. לפעמים גם אחרי שכבר מצליחים להירדם, השינה תהיה קלה ולא איכותית כלל. כאשר הדבר צף ועולה בשעות היום לרוב מביע בן הזוג השני תסכול ולפעמים אפילו כעס ומרגיש שהצד השני פשוט גוזל ממנו את הזכות הבסיסית והחשובה ביותר של שנת לילה טובה. זוגות רבים פותרים את הבעיה על ידי שינה בחדרים נפרדים, אבל ברור שזה לא רעיון טוב בכלל ושזה משהו שיכול רק להרחיק במקום לקרב. לכן חשוב לדעת שיש דרכים לפתור את הבעיה בצורה טובה הרבה יותר. בואו נדבר עליהן.

מה הקשר בין נחירות לחיי הזוגיות?

כך תפתרו את הבעיה

קודם כל להכיר בכך שיש בעיה

נוחרים רבים הם כאלו המתכחשים לעצם הבעיה ולפעמים אף מאשימים את בן/בת הזוג בשינה קלה מדי. ברגע שהאדם הנוחר מכיר בכך שיש לו בעיה רפואית שאפשר לטפל בה, זוהי כבר כברת דרך משמעותית לקראת הפתרון.

שינוי אורח החיים

לפעמים הפסקת עישון, שמירה על הבריאות, ירידה במשקל ושינוי תנוחות השינה עשויים לעזור.

טיפול תרופתי

שימו לב שבמקרים מסוימים כמו גודש אפשר להיעזר בטיפול תרופתי שבהחלט עשוי להביא להקלה בסופו של דבר.

הליכים כירורגיים

כמובן שחשוב להיוועץ ברופא ולבחון את האפשרות להליכים כירורגיים שעשויים להועיל במקרים של בעיות מבניות במערכת הנשימה.

בשורה התחתונה צריך לזכור שנחירות זה משהו שאפשר לפתור. ברגע שמכירים בבעיה ומתחילים להתייחס אליה, אפשר למצוא בהחלט פתרון, למנוע או לצמצם את הנחירות ולהפוך את השינה לטובה הרבה יותר, ומכן את הזוגיות לבריאה ויציבה.