אולמות אירועים: גם אתם צריכים שירותי מחשוב ענן

מה לאולמות אירועים ולשירותי ענן? מסתבר שהרבה. אולמות אירועים חייבים להיות זמינים באופן רצוף, מול גורמים רבים. לקוחותיהם הם מטבע הדברים בעיקר לקוחות רבים, אשר משתנים על בסיס יומי. הפעילות הקריטית עבורם – האירועים עצמם, רגישה מאוד לשינוי מועד ובוודאי רגישה לביטולים. על רקע זה, ברור שפעילות אולם אירועים חייבת להתנהל באופן יציב במיוחד. אחת הדרכים היעילות ביותר שבהן עסקים משיגים זאת בשנים האחרונות, היא באמצעות מחשוב ענן.

באילו שירותים מדובר?

שירותי מחשוב ענן זמינים כיום במגוון עצום של אפשרויות. כעקרון, ניתן לומר שכל מערכת מחשוב כמעט, זמינה כיום גם בגרסת "ענן". האם אפשר לעבוד רק עם מחשוב ענן? יש לכך כמה סייגים שכדאי להזכיר לשם השלמת התמונה. האחד, הוא שדרוש בכל מקרה ציוד מחשוב פנימי בעסק, בכדי לגשת לשירותי הענן ולעבוד איתם. השני, הוא שיש לעתים סיבות טובות, שמערכות מחשוב ספציפיות תישארנה בתוך העסק. למשל שיקולי אבטחה או פרטיות. אם כי הכול תלוי במערכת שבה מדובר – יש ספקי ענן שיכולים להציע מענה טוב יותר, מכפי שתוכלו לספק בעצמכם.

אלה כמה דוגמאות בולטות, של השירותים שנכללים תחת הכותרת מחשוב ענן בדרך כלל:

שירותי תקשורת

שרתים וירטואליים VPS (Virtual Private Server) ושירות LAN בענן.

שירותי עזר לשיפור התקשורת – CDN (Content Distribution Network או Content Delivery Network) ושירותי Load Balancers (מנתב עומסים).

שירותי מומחים משלימים

דוגמת שירותי תחזוקת שרתים ותמיכה.

אולמות אירועים: גם אתם צריכים שירותי מחשוב ענן

שירותי אבטחה

הגנה מפני מתקפות DDoS, פיירוול בענן או WAF (Web Application Firewall).

עזרים להתמודדות עם מצבי קיצון

שירותי DRP והמשכיות עסקית

עזרי גיבוי

שירותי עזר לגיבוי בענן, הם בין פתרונות הענן הפופולאריים והשימושיים ביותר לעסקים.

אחסון בענן

עוד סוג שירות חיוני ופופולארי לעסקים. שירות כזה יגיע עם כל התכונות הטכניות שדרושות לעסקים כיום, דוגמת תאימות לשירות S3 (Amazon Simple Storage Service).

ועוד

כאמור, ישנם שירותי ענן מסוגים רבים נוספים, דוגמת Kubernetes מנוהל, One-Click Apps ועוד.

תזכורת והסבר מורחב

תזכורת על קצה המזלג, למי שלא מכיר את הנושא מקרוב: שירותי ענן הם שירותי מחשוב, שמנהל עבור העסק ספק חיצוני. זאת, במקום ניהול ציוד מחשוב פנימי בעסק, על ידי אגף מחשוב משלו. התקשורת מולם היא כיום אמינה וחזקה וחשוב לציין, שמדובר בגישת מחשוב וותיקה ובשלה.

החשיבות לאולמות אירועים

שירותי ענן מסייעים להשיג יציבות (כפי שהזכרנו בהתחלה) וגם גמישות, בכמה אופנים. שירותי האבטחה, הגיבוי וההתאוששות, מסייעים להתמודד עם מקרי חירום, בצורה שמצמצמת הפרעה לפעילות השוטפת. אם נדרש לבצע שינוי כלשהו במערכות המחשוב, הדבר קל במיוחד כאשר מדובר בשירותי ענן. תודות לכך, אולמות אירועים יכולים להגיב טוב יותר ומהר יותר, לשינויים שונים. בין אם אלה שינויים בסביבתם העסקית או שינויים שהם יוזמים בעצמם. קל להתחיל עם שירות ענן ממוצע, לשנות בו דברים שונים לפי הצורך, להפסיק לעבוד איתו, לעבור ממנו לשירות אחר ועוד. מדובר בתחום מאוד גמיש. כמו כן, שירותי ענן מקלים מאוד מבחינה כספית. באמצעותם, אתם עוברים ממודל של רכישה ובעלות על ציוד מחשוב פנימי בעסק, למודל של שכירת שירות. זאת, בתשלום חודשי נוח וצפוי מראש.

לסיכום

לכל בעלי אולם אירועים, מומלץ להכיר את נושא שירותי הענן, לנסות אותם וליהנות מהתועלות הרבות שהם מציעים לעסקים מסוג זה.