איך לתכנן את החינה? מדריך למאורסים

אתה שאלת, היא אמרה "כן", הרמתם טלפונים נרגשים להורים ומיד הבנתם שרגע לקראת תכנון החתונה אתם מבקשים לארגן חינה, ולו כי המסורת חשובה, מדובר באירוע שאין שני לו, מבקשים לחבר בצורה מיוחדת בין שני הצדדים, או פשוט כי תמיד חלמתם עם אירוע חינה פרטי משלכם. אי לכך לאחר שהתקבלה ההחלטה רק נותר להבין כיצד מגיעים ליום הגדול וכיצד עוברים אותו על הצד הטוב ביותר, וכאן מראש נציין שאין להילחץ ואין להיכנס להוצאות מיותרות.

ראשית תקציב

עם כל הכבוד למסורת, לסימבוליות, להורים, לשמחה הגדולה ולמהות, עדיין יש להכניס למשוואה פרמטרים כלכליים, וזאת כי אין שום כוונה שהחינה תגרום לחשבון הבנק להיכנס להתקף לב, במיוחד כאשר ידוע שרבים נוהגים להביא מתנות ופחות מעטפות מבטיחות. אי לכך הצעד הראשון הוא להבין כמה אורחים מבקשים להזמין וכמה יכולים להוציא בלב שלם. בהתאם לסכום שהוחלט רצוי להתנהל, מבלי לסטות לימין או לשמאל. גובה הסכום יסייע לבחור את המיקום, להבין האם מבקשים עזרה מבני המשפחה בהכנת הכיבוד, לקבל החלטה האם הולכים למעצבת בגדים (או שוכרים מן המוכן), האם מכינים פלייליסט או משלמים לדיג'יי וכדומה.

התאמה לעדה

תמיד חשוב להבין איזו חינה מבקשים לחגוג, משמע האם חינה מרוקאית, הודית וכדומה, וזאת כי לכל עדה מנהגים משלה. כך למשל בחינה מרוקאית נהוג ללבוש בגדים שבהם הצבע הזהב והאדום שולטים ושלל מתוקים עושים הרבה שמח. מה עושים אם כל אחד מבני הזוג מגיע מעדה אחרת? במקרה זה נהוג לבחון האם בני הזוג מבקשים לחבר בין המאפיינים של שתי העדות – מדובר בדרך מרגשת לחבר בין הקצוות.

קבלת החלטות משלימות

חשוב להבין בדיוק כיצד עומד להתנהל מהלך האירוע – חשוב להבין האם לפני התחלת החינה הכלה המיועדת עוברת במקווה, האם בתום האירוע מחלקים לאורחים מתנות, כיצד בדיוק מתבצע טקס החינה, באיזה שלב מוגשים המתוקים וכדומה. ככול שהתמונה תהיה יותר ברורה, כך זוכים לחוש יותר רגועים וההתארגנות תהיה יותר מניבה.

5 נדבכים חשובים

בכול אירוע חינה חשוב להשקיע בחמשת הפרמטרים הבאים: עיצוב אירוע מושקע ונאמן למסורת שבא לידי ביטוי הן בריהוט המאסיבי והן בפרטים המשלימים. שפע של אוכל ומתוקים. אווירה שמושפעת באופן ישיר מהמוזיקה שמתנגנת ברקע. תלבושות מסורתיות שמיועדות הן לזוג המאושר והן ליתר האורחים וכמובן טקס החינה עצמו. מכאן שכל נדבך מצריך היערכות מלאה, כולל אנשי מקצוע, הכנות מקדימות ויישור קו לגבי התנהלות הערב. נשמע כמו הרבה עבודה? זהו בדיוק הזמן להאציל סמכויות, למשל לבקש מחברה קרובה שתבדוק לגבי שירותי קייטרינג ייעודיים, לבקש מהאם לבחון תלבושות וכדומה.

צועדים ביחד

לבסוף נציין שרצוי לעשות את הכול ביחד ולצד הבנה מלאה. רצוי שתיערכו בזמן ותימנעו מתחושת לחץ. רצוי להיות רגישים לרצונו של הצד השני. רצוי להעמיד את האירוע שעליו שניכם חלמתם ורצוי לוודא שמטרת האירוע נשמרת – על האירוע לשמח ולהעניק התחלה מבטיחה. המון מזל טוב!